Hercegi segítséggel menekülhet meg az erdélyi épített örökség

Károly herceg, aki csütörtökön érkezett Romániába, pénteken a Maros megyei Erked településre látogatott, ahol az erdélyi örökség felleltározásáról és megtartásáról, illetve egy klinika létesítéséről beszélgetett a Maros megyei tanácselnökkel és orvosokkal.

Ciprian Dobre, a Maros Megyei Tanács elnöke a Mediafax tudósítójának elmondta, a pénteki nap folyamán a brit trón örökösével találkozott Erkeden, és több témáról is beszélgettek, részletesen kitérve a vidék épített- és természeti örökségére és ezek megtartására.

„Szeben és Brassó megyékkel együtt szándékunkban áll felleltározni az erdélyi örökséget, a projektben partnerünk lesz az Evangélikus Egyház, amelynek tulajdonában van a vidék legtöbb erődtemploma. El akarunk készíteni egy általános urbanisztikai tervet, amely hozzájárulna az örökség megőrzéséhez”- fogalmazott Dobre. Romániában eddig még nem volt hasonló projekt, Károly herceg pedig biztosította a feleket, hogy tanácsadással járul hozzá a projekthez valamelyik alapítványán keresztül.

A megyei tanácselnök szerint szóba került egy többfunkciós klinika létrehozása is, amely biztosítaná az orvosi ellátást az egész vidék számára, illetve a munkahelyek létrehozásának a lehetőségéről is beszélgettek, „hangsúlyt fektetve arra a lehetőségre, hogy támogassuk a kisvállalkozások beindítását a vidéken” - mondta a Maros Megyei Tanács elnöke.

Károly herceg kíséretében Martin Harris brit nagykövet is jelen volt a látogatáson. A brit trónörökös csütörtök délután érkezett egy magán charter-járattal a marosvásárhelyi repülőtérre, onnan a Kovászna megyei Miklósvárra ment Kálnoky Tibor gróf birtokára, ahol az éjszakát töltötte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?