Lépten-nyomon gyereknapoznak szombaton Csíkszeredában

Autó- és repülőmodellező versenyt szerveznek a csíkszeredai városi sportcsarnokban szombaton délelőtt 11 órától, a vetélkedőre azok a gyerekek nevezhetnek be, akik 1/10 méretarányú modelleket hoznak magukkal. A versenyt követően távirányítású modellautó vezetésében is kipróbálhatják magukat a gyerekek. A vetélkedőt a Csíki Gyermekek Egyesület és a csíkszeredai Gyermekek Háza, a Communitas Alapítvány valamint az önkormányzat támogatja.

A kisebbeket a Mikó-vár udvarán várja játszóházra a Talentum Egyesület és a Csíki Anyák Egyesülete. Ugyanitt délután 17 órától bábszínház várja a családokat, az egyesület Tipetupa bábcsoportja előadja A sündisznó története című rövid 1–4 éveseknek szóló bábjátékát.

Este fél héttől a Codex Régizene Együttes gyermekkoncertje lesz hallható és látható, majd az együttes tagjai hangszerbemutatót tartanak a gyerekek számára . A rendezvényen lesz arcfestés is, valamint folytatódik a jótékonysági gyűjtés egy beteg gyermek megsegítésére. A rendezvényt Csíkszereda Önkormányzata, Hargita Megye Tanácsa és a Csíki Székely Múzeum támogatja. Rossz idő esetén a rendezvény a megyeháza márványtermébe költözik.

A helyi kereskedők, vállalkozók aszfaltrajzolásra, ügyességi vetélkedőkre, hagyományőrző kültéri játékokra: kötélhúzás, zsákban futás, célba dobás várja a gyerekeket, de kézműves foglalkozások is lesznek, 14 órától pedig Mesehetes koncert.

Gyereknap alkalmából a Hargita megyei tűzoltóság nyílt napot tart a kíváncsiskodó emberpalántáknak.

MÉG TÖBB FRISS HÍR

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?