Csütörtökön startol a tizenhatodik ETDK

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) vezetősége és az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) szervezői csapata csütörtökön nyitja meg a tizenhatodik ETDK-t. A diákkonferencia színhelye a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Aula Magna terme.

A csütörtök délután 17 órakor kezdődő megnyitón Soós Anna rektorhelyettes, a BBTE magyar tagozatának felelőse, Ioan Bolovan rektorhelyettes, Szabó Árpád Töhötöm, a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet (KMEI) igazgatója, Talpas Botond, a BBTE diákalprefektusa, Rés Konrád KMDSZ elnök és Vetési Imola, a XVI. ETDK programkoordinátora köszönti a résztvevőket.

Ezt követően Mérő László matematikus és pszichológus professzor, az ELTE Gazdaságpszichológiai szakcsoportjának egyetemi tanára tart előadást A pénz biológiája címmel.

Az esemény vasárnapig tart, az előadók egyenként 15 perces előadáson mutathatják be dolgozatukat, ezt 5-10 perces vitaidő követi. Az ETDK záróünnepsége vasárnap délután 18 órától lesz a BBTE Auditorium Maximum dísztermében.

A háromnapos rendezvényt Soós Anna rektorhelyettes, a BBTE magyar tagozatának felelőse, Szabó Árpád Töhötöm, a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet (KMEI) igazgatója, Rés Konrád KMDSZ elnök, Vetési Imola, a XVI. ETDK programkoordinátora és Weiszburg Tamás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács alelnökének beszéde, majd a díjak és elismervények kiosztása zárja.

A részletes program elérhető az esemény honlapján.   

Kimaradt?