"Nagykorú" a Romániai Magyar Diákönkormányzati Szabadegyetem

Idén már „nagykorú" a Romániai Magyar Diákönkormányzati Szabadegyetem (DÖKSZAB). A 18. tábort szeptember 3-7. között Biharfélegyházán, Bihar megyében szervezi meg a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) és a Magyar Középiskolás Egyesületek Tanácsa (MAKET).dokszab

A tábor célja a romániai magyar középiskolás mozgalom aktív tagjai számára olyan általános érvényű, a szervezeti életben felhasználható ismereteket szeretne nyújtani, amelyek segítségével a résztvevők jelentősen növelhetik diákönkormányzati tevékenységük hatékonyságát.

"A rendezvény sikerét a program eddigi elismertsége, valamint az intenzív romániai és magyarországi szakértők segítségével elkészített, napi 8-10 órás oktatási program biztosítja" – fogalmaznak a szervezők.

A szabadegyetemen eltöltött napok alatt a táborlakók különböző témakörű előadásokon vehetnek részt, mint például szervezetmenedzsment, rendezvényszervezés, érdekvédelem, pályázatírás, karriermenedzsment, de olyan csapatfeladatokat kell is meg kell harcooniuk, amelyek a tárgyaló- és kompromisszumkészségeiket fejlesztik.

A XVIII. DÖKSZAB-ra augusztus 24-ig lehet jelentkezni, a tábor részvételi díja 50 lej.

Bővebb információk a dokszab.makosz.ro honlapon, valamint a Makosz (Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége) Facebook oldalán olvashatók.

Kimaradt?