Köztéri internetkapcsolat lesz Aradon és Orosházán

Hamarosan az utcán is lehet majd internetezni Aradon és a magyarországi Orosházán, webkamerák segítségével pedig a két város több pontjáról láthatunk majd élő képet – 1rja a hirado.hu.

A két városban közös pályázat segítségével javul majd a közösségi internetszolgáltatás, mely jó alkalom lesz a kulturális és idegenforgalmi kínálat népszerűsítésére. Az Európai Unió támogatta program neve Hot Spot, és 300 ezer euróba kerül.

A projekt keretében Arad harminc közterén közvetlen internet-hozzáférést biztosítanak, webkamerákat szerelnek fel, és weboldal is készül, amelyen a város kulturális értékeit és turisztikai kínálatát nézhetik meg az érdeklődők, mondta Bognár Levente alpolgármester. A köztéri internetkapcsolat és a webkamerák június 15-étől működnek majd.

Orosháza valamivel előrébb tart a projektben. Dancsó József, a város polgármestere elmondta: a helyben lévő turisták tájékoztatására érintőképernyős turisztikai portálokat alakítottak ki. A vendégforgalom több mint harminc százaléka Romániából érkezik, ezért szeretnének nekik is tanácsokat adni, hogy hogyan tudják hasznosan eltölteni az idejüket a városban.

Orosháza és Arad kapcsolata nem újkeletű, eddig kulturális téren működtek együtt, de az orosházi polgármester bízik benne, hogy az idegenforgalomban és a gazdaságban is bővülnek majd a kapcsolatok.

Kimaradt?