Ügyeletben halt meg egy idős Bihar megyei orvos

Pénteken reggel ügyelet közben hunyt el dr. Ştefan Quai háziorvos Nagyváradon. A 66 éves férfi hirtelen rosszul lett, de mint kiderült: halála előtt pár nappal szívtájéki fájdalmakra panaszkodott. Az egészségügyi minisztérium vizsgálja az ügyet. 

A 66 éves nagyváradi orvos péntek reggel a Leagănului utcai ügyeleti központban, a fürdőszobában lett rosszul. Asszisztense próbálta újraéleszteni, de sem ő, sem a helyszínre érkező gyorsmentők nem tudták megmenteni – számolt be a halálesetről a bihon.ro portál.

Időközben kiderült, hogy az orvos halála előtt három nappal szívtájéki fájdalmakra panaszkodott, de a mentősök az elektrokardiogrammon nem találtak rendellenességre utaló jelet. Claudia Tiutin, az orvos kollégája az ebihoreanul.ro portálnak azt is elmondta, hogy dr. Quai csütörtök reggel kardiológus szakorvosnál is járt, de ő sem talált nála problémára utaló jelet.

Plusz jövedelem miatt vállalt ügyeletet

Az orvos csütörtökön 15 órakor kezdte az ügyeletet, és pénteken reggel 5.30 óra körül lett rosszul. Kollégája a portálnak arról is beszámolt, hogy idős férfinek 1 280 lejes nyugdíja volt, ezért heti egy ügyeletet vállalt a központban, hogy ezt kiegészítse. A Kolozsvári Iuliu Haţieganu Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemet 1980-ban végezte el, gyermekgyógyászatra szakosodott.

Dr. Ştefan Quai Bihar megyében első családorvosként kötött szerződést az egészségbiztosító pénztárral, rendelőjét saját lakásában alakította ki, abban az időben, amikor még mindenki állami rendelőkben dolgozott, írta közösségi oldalán elhunyt kollégájáról Livia David craiovai orvos.

Sorina Pintea egészségügyi miniszter legutóbb azt nyilatkozta, elemzik a helyzetet, az elhunyt doktort pedig kivételes orvosnak nevezte.

 

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?