Iskola másként: rádióban, lovardában, állatkertben

Változatos programot sikerült összeállítaniuk a marosvásárhelyi óvónőknek, tanítónőknek az Iskola másként hete elnevezésű program keretében. Az esős idő ellenére a város utcáit ellepték a kettes sorban, szabályosan közlekedő kicsik, akiket rádiólátogatásra, lovardanézésre, tűzoltósághoz interaktív foglalkozásra, múzeumba, kiállításra vittek.Scoala-Altfel-pompieri-400x254

A Marosvásárhelyi Rádió szerkesztősége reggel nyolctól fogadta a kisgyerekeket, óvisokat és kisiskolásokat, akik kíváncsian vették be magukat a számítógépek közé, ismerkedtek a mikrofonnal, a vágóprogrammal, énekeltek, verset mondtak, válaszoltak a riporterek kérdéseire.iskola maskent radioban ae 02 Ezt követően nagy-nagy élvezettel hallgatták vissza saját magukat és figyelték, hogy az úgynevezett nyers anyagból hogyan lesz szerkesztett adás, amelyet délután már szüleik, nagyszüleik is meghallgathat a rádiókészülék előtt.

Voltak akik természetközeli foglalkozást választották, ahogyan a 3-as számú óvoda, akik faültetésre válalkoztak. Bár esett az eső, a 4-5-6 évesek elültették fenyőfáikat a marosvásárhelyi lovarda parkjában. Béres Kinga óvónő a maszol.ro-nak elmondta, nagy élményt jelentett ez számukra, hiszen sokan most fogtak először lapátot a kezükbe és ültettek el egy fácskát a földbe.“Remélem a csemeték megmaradnak és később vissza tudunk térni ide, megfigyelni, hogy hogyan nő, mivé lesz az általunk elültetett csemete”.

A faültetést követően a kicsik megtekintették a lovarda épületeit, sőt még egy lovaskocsira is felültek, amely körbevitte őket a fedett futtatón.

A falusi iskolák tanulói számára Marosvásárhely jelenti az igazi érdekességet látnivalóival, városi hangulatával. A távolabbi falvak kisiskolásai számára a Kultúrpalota, a Városháza, a Bábszínház, vagy a Somostetőn az állatkert és a játszótér jelenti az igazi élményt.

Kimaradt?