Harmincnégyre nőtt az influenza halálos áldozatainak száma

Harmincnégyre nőtt az influenza halálos áldozatainak száma - közölte szerdán az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központja. 

Valamennyi áldozatot A típusú és annak altípusaihoz tartozó influenzával diagnosztizáltak. Az INSP szerint jelenleg nem állítható, hogy súlyosabb lenne a helyzet, mint a korábbi esztendőben. 

A Közegészségügyi Intézet összesítése értelmében az influenzás és a felső légúti megbetegedések száma 29,2%-kal nőtt az előző héthez viszonyítva, számuk országos szinten elérte a 117.576-ot. 

A járvány szintje második hete haladja meg az epidémiás küszöböt. Az egészségügyi miniszter kedden kijelentette: akkor beszélhetünk influenzajárványról, hogyha ez három egymást követő héten bekövetkezik.

Mint írtuk, az egészségügyi minisztérium szerdán tájékoztatta az oktatási tárcát az influenzavírus okozta fertőzések helyzetéről, és kérte, hogy - a megbetegedések megelőzését célzó pótlólagos intézkedésként - országszerte függesszék fel az oktatást január 25-én, pénteken.  Az oktatási miniszter rendelettel jóváhagyta a javasolt intézkedést, így a csütörtöki hivatalos szabadnap után pénteken sem lesz tanítás az iskolákban és óvodákban.

Kapcsolódók

Kimaradt?