Marad a havazásra vonatkozó narancs színű figyelmeztetés

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) fenntartja a havazásra, hóviharra vonatkozó, az ország kilenc megyéjére vasárnap délig érvényes narancssárga figyelmeztetését, valamint a mérsékelt havazásra és erős szélre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetését az ország nyugati, középső és keleti régiójára. 

A fenti intervallumban az ország nagy részén további csapadékra lehet számítani. Erdélyben vegyes csapadék hull majd és jegesedés alakulhat ki az utakon, főleg a Keleti-Kárpátok és a Kárpát-kanyar 1.500 méternél magasabban fekvő területein.

Az ANM szerint szombaton 13 óra és vasárnap 18 óra között mérsékelt havazásra és erős szélre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben a Bánságban, a Körösök-vidékének nagy részén, a Keleti- és Déli-Kárpátokban, valamint a Kárpát-kanyarban. Ezekben a régiókban további kiadós havazásra lehet számítani.

Vasárnap déli 12 óráig, Temes és Krassó-Szörény megyében, valamint a Déli-Kárpátok déli lejtőin, Hunyad, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa és Prahova megyében, bőséges havazás lesz, jelentős hóréteg rakodik le, a magas hegyvidéken az óránként 70 kilométeres sebességgel fújó szél felkavarja a friss havat - írja az Agerpres.

Kapcsolódók

Kimaradt?