Segítsünk a tűz miatt fedél nélkül maradt miklósvári családnak!

Rövidzárlat miatt kigyulladt és teljesen leégett Elek Barna-Dávid és Erika családi háza az erdővidéki Miklósváron vasárnap hajnalban. A családot pénzbeli adománnyal, építőanyagokkal és bútorokkal lehet segíteni, mutatjuk, hogyan.

A lángokat az utcáról vette észre valaki, aki a kerten átugrott és riasztotta az alvó családot, s így sikerült időben kimenekülniük. Akkora volt a tűz, hogy a tűzoltóknak és a tűzoltásban részt vevő számos segítségnek csak reggelre sikerült teljesen kioltaniuk a lángokat.

A Gondviselés Segélyszervezet Háromszéki Fiókszervezetének erdővidéki programfelelőse, Demeter Zoltán a tűzkárosult család megsegítésére létrehozott Facebook-csoportban közölte: Erdővidéken december 10. és 23. között szerveznek gyűjtést azokon a településeken, ahol sikerül adománygyűjtő önkénteseket beszervezni. „Az említett két hét során a segélyszervezet önkéntesei pecsétes megbízólevelekkel és pecsétes listákkal keresik fel térségünk lakóit az Elek család megsegítését szolgáló adományok összegyűjtése érdekében” – fogalmazott.

Azok a személyek, akiket az önkéntesek nem találnak otthon, de szeretnének segíteni, hétfőtől 8 és 15 óra között a baróti polgármesteri hivatal titkárságán vagy a miklósvári plébánián, illetve a gyűjtés szervezőinél (Demeter Zoltán: 0746-089140, Pájer György) iratkozhatnak fel az adományozók listájára.

Pénzbeli adományokat a következő bankszámlákra is lehet utalni:
ELEK BARNA-DÁVID
OTP BANK ROMANIA S.A.
RO65 OTPV 3000 0119 9897 RO01 – lej
RO69 OTPV 3000 0119 9897 HU01 – forint
RO22 OTPV 3000 0119 9897 EU01 – euro
RO79 OTPV 3000 0119 9897 US01 – dollár
Külföldi utalásokhoz SWIFT kód: OTPVROBU

A családnak a pénzbeli adományokon kívül építőanyagokra (tégla, faanyag, cserép, homok, cement, betonvas stb.) és kétkezi munkásokra, illetve bútorokra (ruhásszekrény, ágy, szőnyegek, csempe- és főzőkályha) van szükségük. Azonban a felajánlókat arra kérik, segítési szándékukról előre egyeztessenek Elek Barna-Dáviddal a 0745-958084-es telefonszámon, hogy csak olyan adományt vigyenek, amelyek valóban szükségesek a család számára.

Az építkezésre alkalmatlan téli hideg miatt az új ház alapozása és építése csak a tavasz beköszöntése után várható, írja még Demeter Zoltán, remélik, addig sikerül a szükséges építőanyagokat összegyűjteni, a tervet elkészíteni és az engedélyeket beszerezni.

Kimaradt?