Dideregve dolgoznak a köztelevízió magyar adásának szerkesztői

A fagy beállta óta nagykabátban dolgoznak a román köztelevízió (TVR) munkatársai az intézmény bukaresti székházában, ugyanis az idei télen még nem indították be a fűtést az épületben.

Mosoni Emőkétől, a magyar szerkesztőség vezetőjétől megtudtuk: már a nyár folyamán kiderült, hogy a régi, elavult fűtésrendszer nem kapta meg a működési engedélyt, és ha nem cserélik le, az alkalmazottak télen fázni fognak. Időközben az intézmény beszerzett egy új kazánt, ám ennek a beszerelése „nehézségekbe ütközik”.

 

A Magyar Adás főszerkesztője elmondta: elektromos radiátorokkal sem fűthetnek, mert folyamatosan kiverik a biztosítékot. Nyilván a villanyhálózat is cserére szorul. „Választatnunk kell: vagy fűtünk a radiátorokkal, de akkor nem használjuk az adás elkészítéséhez szükséges felszerelést, vagy fázunk, de elkészül az adás” – magyarázta.

Mosoni Emőke tájékoztatása szerint meleg víz sincs, Bukarestben mínusz 9 fok volt a hét végén, és nagyon beszorult a hideg a szerkesztőség irodáiba. A TVR vezetősége úgy próbált enyhíteni a helyzeten, hogy bevezette a 4 órás munkaidőt. „Ezzel csak az a gond, hogy ennyi idő alatt nem tudjuk legyártani a műsorokat. Amúgy a vezetőségnek nincsenek fűtésgondjai, az irodáik egy különálló, új épületben vannak” – mondta a főszerkesztő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?