Fejpántbotrány: a főtanfelügyelő leváltását kéri a PNL

A háromszéki főtanfelügyelő leváltását kéri a Nemzeti Liberális Párt (PNL) sepsiszentgyörgyi szervezete. Mădălin Guruianu, a párt helyi elnöke ezt azzal indokolta, hogy Keresztély Irma az RMDSZ színeiben a Kovászna megyei tanács tagja, és leváltása lenne az első lépés a politikai és az oktatási tevékenységek szétválasztása felé.

A sepsiszentgyörgyi liberális politikus szerint a tanfelügyelőség fejpántügyben igazságos döntést hozott, amikor megrótta a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor iskola vezetőségét és lecserélték a trikolóros jelképekkel demonstráló diákok osztályfőnökét. Guruianu főként azt a tanfelügyelőségi előírást üdvözli, amely megtiltja, hogy a politika beavatkozzon az iskolák tevékenységébe, sok nézeteltérést ugyanis a politika okozott. keresztely-irma90

Ebbe a tanfelügyelőségi előírásba belekapaszkodva a politikus emlékeztetett arra, hogy Keresztély Irma az RMDSZ megyei tanácsosa, míg Simon István kovásznai iskolaigazgató a kovásznai önkormányzat képviselője az RMDSZ színeiben.

Ugyancsak Keresztély Irma háromszéki főtanfelügyelő leváltását kéri a trikoloros fejpánt botrányt kirobbantó 15 éves diáklány jogi képviselője. Gheorghe Tabalai, aki szerint a tanfelügyelőség nem kezelte megfelelő időben az ügyet, és csak „szemkiszúrásból” adott írásos figyelmeztetést az iskola vezetőségének. 

Kimaradt?