Iskolákba látogatnak a BBTE-s magyar diákok és tanárok

Népszerűsítő karaván keretében székelyföldi és partiumi iskolákba látogat a Babeș–Bolyai Tudományegyetem magyar tagozata november 12. és 14. között oktatóinak és diákjainak kíséretében.

A székelyföldi útvonalon a karaván érinti Marosvásárhelyt, Székelyudvarhelyt, Csíkszeredát, Kézdivásárhelyt, Sepsiszentgyörgyöt és Brassót, valamint a partiumi útvonalon Szatmárra, Nagykárolyba, Nagyváradra, Aradra, Dévára és Nagyenyedre látogatnak el az egyetem képviselői.

Az egyetemi tájékoztatókon a középiskolások információkat szerezhetnek továbbtanulási lehetőségekről, a BBTE magyar nyelvű oktatási kínálatáról, bejutási feltételekről, a karok külföldi kapcsolatairól, a magyar yagozat tehetséggondozó programjairól (Kiváló Tanár Program, StudHub BBTE, BBTE Interdiszciplináris Tehetségfórum diák-konferencia, BBTE Mentor Klub képzéssorozat stb.), szakkollégiumokról, ösztöndíjakról, bentlakáshelyekről és a kolozsvári egyetemista életről.

Az idén is a BBTE november 19. és 21. között tájékoztató körutat szervez olyan 10 000 alatti lakosságú települések iskoláiba, mint Székelykeresztúr, Szentegyháza, Gyimesfelsőlok, Nyárádszereda, Szováta, Kovászna, Székelyhíd, Szilágycseh, Kraszna.

Részletek itt olvashatók

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?