Makkai Gergely: nem kirándulni mentünk Dél-Koreába

Nem sétálni ment, hanem konkrét eredményeket ért el az a delegáció, amelyet a marosvásárhelyi tanács küldött a múlt hónapban a világbéke konferenciára. Sikerült ugyanis megállapodni egy dél-koreai kórház alapítójával, hogy az egészségügyi intézmény és a marosvásárhelyi kórházak között szoros együttműködés jöjjön létre. Erről a város RMDSZ-es alpolgármestere, Makkai Gergely számolt be, akit többek között a dél-korei utazás miatt szólított fel a szövetség a tisztségéről való lemondásra.

A város dél-koreai delegációja által elért eredményről tartottak tanácskoztak csütörtökön marosvásárhelyi polgármesteri hivatalban. Ezen Makkai Gergely alpolgármester mellett részt vett Dorin Florea polgármester, valamint egészségügyi szakemberek, köztük a Maros Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere, Claudiu Puiac is – számolt be az Erdély TV.

A megbeszélésen elhangzott: sikerült megegyezni a dél-koreai neves Nazareth kórház vezetésével arról, hogy az egészségügyi intézmény, illetve a marosvásárhelyi kórházak között hosszú távú együttműködést alakítanak ki. Ezt óriási sikerként könyveli el Dorin Florea polgármester. 

Az elkövetkező két hétben számos tájékoztató anyagot állítanak össze arról, hogy milyen szakterületeken értek el jelentős eredményeket a város kórházai, illetve orvosai és melyek azok a szakterületek, amelyeken szükség van a dél-koreai orvosok tapasztalatára. Ezt követően élesben zajlik majd a kórházak közötti együttműködés, mondta Makkai Gergely.

Az alpolgármestert egyébként korábban egyebek mellett azért szólította fel a Maros megyei RMDSZ, hogy mondjon le tisztségéről, mert úgy vett részt a város dél-koreai delegációjában, hogy azt a szövetség ellenezte. Ezért a városi szervezet az elöljárót az utazás költségének megtérítésére kötelezte.

Kapcsolódók

Kimaradt?