Jó hírrel szolgálnak a kirándulni vágyóknak az időjósok

A következő héten az évszakhoz képest melegebb, majd az azt követő hetekben az időszaknak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 15. - november 12-e közötti periódusra szóló előrejelzéséből. 

Október 15. és 22. között a sokévi átlagnál melegebb napokra számíthatunk, eső nem valószínű a meteorológusok szerint.Október 22. és 29. között az ország nyugati részében a levegő hőmérséklete megfelel majd az ebben az időszakban mért átlagnak, a többi területen kitart még a meleg idő. Nyugaton több, keleten és délen kevesebb csapadékra kell számítani. 

Október 29. és november 5. között ugyancsak az ország nyugati, illetve középső régióiban lesz a sokévi átlagnak megfelelő hőmérséklet, délen és keleten enyhébb idő várható. A hegyvidéken, a középső országrészen, valamint keleten és délen több eső valószínű. 

November 5. és 12. között az egész ország területén az időszakra jellemző hőmérsékleti értékekkel kell számolni, a hegyekben az átlagosnál több csapadék eshet. 

Az előrejelzést az Európai Középtávú Előrejelzési Központ (ECMWF) készítette. A középtávú prognózisban a hirtelen előálló, gyors lefolyású meteorológiai jelenségeket nem lehet előrejelezni - közli az ANM.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?