Nem bocsátanak el több ezer tanügyi alkalmazottat

Nem lesznek elbocsátások a tanügyben – közölte a szerdai kormányülés elején Viorica Dăncilă miniszterelnök, hozzátéve, hogy a kormány olyan rendeletet készül elfogadni, amellyel növelik a közoktatásban dolgozók számát.

Nyilatkozatával a kormányfő arra utalt, hogy eltörölték a több mint négyezer tanügyi alkalmazott – pedagógusok és kisegítő személyzet – menesztését előíró miniszteri rendeletet. A Valentin Popa volt oktatási miniszter által aláírt rendelet visszavonásáról Rovana Plumb ügyvivő tanügyminiszter tájékoztatta az Edupedu.ro portált. A szakszervezeti vezetők beadvánnyal fordultak a miniszterhez, hogy vonják vissza az előírást.

A kormányfő hangsúlyozta, a tanfelügyelőségek részéről érkezett igénylések alapján összesen 1 336 új állást hirdetnek meg 11 megyében és a fővárosban.

„Ugyanakkor biztosítani szeretnék mindenkit, hogy nem lesznek elbocsátások a tanügyben, az elkövetkezőkben is tartjuk magunkat a kormányprogramba foglalt vállalásokhoz” – fogalmazott Viorica Dăncilă, hangsúlyozva, hogy a kormány továbbra is prioritásként kezeli az oktatást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?