Abortuszról az Erdély TV-ben

A terhesség-megszakítás, azaz a művi abortusz egy olyan kérdés, amely világszerte igen heves vitákat vált ki. Sokak szemében elfogadhatatlan egy nő ilyen döntése.

„Miért nem adta inkább örökbe? Annyi pár vár kisbabára!”, „Biztos fel tudta volna nevelni egyedül is!”, „Ahol egynek van hely, ott van kettőnek is!” Az ilyen és ezekhez hasonló reakciókon túl azonban arról már kevesebbet hallunk, hogy milyen lelki vívódásokon mennek át az abortuszon áteső lányok és asszonyok. Mert a megbélyegzéstől való félelem mellett egy ilyen döntést kőkemény belső harc előz meg. Egy visszavonhatatlan döntés, amely csak veszteséggel végződhet. A legtöbb nő ugyanis meggyászolja meg nem született gyermekét, még akkor is, ha ő döntött erről. Kérdés azonban: joga van-e így dönteni, elfojthat-e egy fejlődésnek indult életet? Kinek van igaza ebben a vitában? Az én testem, az én döntésem elvet vallók táborának? Vagy azoknak, akik a magzat élethez való jogát hangsúlyozzák?

Erről beszélget hétfőn este 8 órától az Erdélyi Magyar Televízió Zebra című műsorának két meghívottja, Rácz Tímea rezidens nőgyógyász szakorvos és Dr. Kiss Szilárd szülész-nőgyógyász főorvos.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?