Nem hagyják magukat a marosvásárhelyi szülők feliratügyben

Újabb figyelemfelkeltő akcióval folytatta csütörtökön a marosvásárhelyi Liviu Rebreanu Általános Iskola szülői csoportja tiltakozását amiatt, hogy az intézmény vezetősége továbbra sem hajlandó betartani a törvényt, és kitenni a kétnyelvű feliratokat az iskola belterületében.

A szülők kérésére a Civil Elkötelezettség Mozgalom által a Liviu Rebreanu vezetősége ellen megírt feljelentést 1819-es számmal 2013. március 15-én iktatta Országos Diszkriminációellenes Tanács.IMG 8874

Egyelőre kéthetes időközökben ismétlik meg a villámcsődületet az iskola előtt és további lépéseket is terveznek. Az első tiltakozó és figyelemkeltő akció egy villámcsődület (flashmob) volt, amelyet március 7-én, reggel tartottak az iskola előtti sétányon.

A villámcsődület abból áll, hogy egy szülői csoport 10 percen keresztül áll az iskola előtt azokkal a feliratokkal, amelyeket az iskola nem hajlandó kitenni, valamint azon törvényi hivatkozásokkal, amelyeket a tanintézmény nem tart be. A szülők mindaddig folytani fogják a tiltakozó akciókat, ameddig kérésük meg nem oldódik.

Kimaradt?