Huszonöt bevándorlót fogott el a határrendészet a magyar határ közelében

Huszonöt iraki és palesztin bevándorlót és két román embercsempészt fogott el a román határrendészet a magyar határ mellett fekvő Illye (Ciumeghiu) falu térségében hétfőn. A történtekről szerdán számoltak be.

A közlemény szerint a határrendészek a magyar államhatárral párhuzamosan futó Arad–Nagyvárad országúton állítottak meg ellenőrzésre két román rendszámú és román sofőrök által vezetett furgont. Az átvizsgálás során az egyikből 25 bevándorló (hét férfi, öt nő és 13 kiskorú) került elő, a másik furgon a csomagjaikat szállította.

A vizsgálat során kiderült, hogy a magukat irakiaknak és palesztinoknak valló bevándorlók többsége korábban menedékért folyamodott a román hatóságokhoz. A két furgon Temesvárról szállította őket a határ térségébe, hogy a zöld határon át jussanak Magyarországra, ahonnan Németországba szerettek volna továbbutazni.

A határrendészet közölte: a gépkocsivezetők ellen embercsempészet, a bevándorlók ellen tiltott határátlépési kísérlet gyanújával indult eljárás. A két furgont a vizsgálat idejére lefoglalták.

Kimaradt?