Székelykeresztúrt is elérte a zászlóháború

Eltávolították a székely zászlót a székelykeresztúri polgármesteri hivatal és a Molnár István Múzeum homlokzatáról, az erre vonatkozó bírósági döntés értelmében – közölte kedden Facebook-oldalán a városvezetés.

Az ítélet a városháza falán található 1956-os emléktábla román nyelvű feliratozását is előírja.

A székelykeresztúri önkormányzat közleménye emlékeztet, hogy a „Városháza” felirat már augusztusban lekerült a főépület homlokzatáról. Kedden a polgármesteri hivatal és a Molnár István Múzeum oromzatán lobogó székely zászlókat kellett eltávolítani.

"A vádló figyelmét az a márványtábla sem kerülte el, amely az önkormányzat külső falán található és az 1956-os eseményeknek, valamint a székelykeresztúri meghurcoltatottak előtt tiszteleg. Ezt is le kell cserélnünk és románul feliratoznunk. Az új előírások szerint az épületekre kihelyeztük a két országzászlót, közöttük a címerrel" – közölte a polgármesteri hivatal.

Székelykeresztúr városvezetése reményét fejezi ki, hogy a centenáriumi év lejártával ez a nacionalista láz is alábbhagy, s majd egy új törvény úgy hozza, hogy a székely-magyar jelképek visszakerülhetnek az azokat megillető helyre.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?