Azért még nem jön a tél: ekkortól várható a felmelegedés Erdélyben

Ezen a héten lehűlés várható az ország egész területén, de szeptember utolsó napjaiban ismét nőni fognak a hőmérsékleti értékek - közölte hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). 

Erdélyben folytatódik az évszakhoz képest szokatlanul hideg idő, a hegyekben havazni is fog. A maximális hőértékek 11-16, míg a minimálisak 0 és 5 fok között váltakoznak majd. A medencékben dér képződhet. Szeptember 28-30-án felmelegedés következik, a hőértékek a sokévi szeptember végi átlaghoz közelítenek majd. Csapadék szeptember 29-én és október 2-6-a között valószínű. 

A Bánságban és a Körösök vidékén a szeptemberi hónapra jellemző hőértékeknél jóval hűvösebb lesz, nappal nem lesz melegebb 17-18 foknál, míg éjszakánként 2-3 fokra is lehűlhet a levegő. Szeptember utolsó napjaiban és október elején felmelegedés várható, esőzésre főleg október 2-6-a között kell számítani. 

A hegyvidéken szintén lehűlés várható a következő napokban, a nappali hőértékek 4-9 fok között alakulnak, éjszakánként fagy várható. Szeptember 28-29-e körül felmelegszik a levegő, de hőmérséklet-ingadozásokra kell számítani. Enyhe esőzés is valószínű, ami 1800 méteres magasság fölött havasesővé alakulhat. Csapadékra főleg szeptember 29-én és október 2-5. között kell számítani a hegyekben. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?