Elképzelhető, hogy nem lesz tanítás az iskolákban jövő pénteken

A Bihar megyei prefektus szerint fel kellene függeszteni az oktatást az iskolákban az október 6-ára és 7-ére tervezett népszavazást megelőző pénteken, hogy legyen idő a szavazókörzetek berendezésére.

Ioan Mihaiu az Agerpresnek elmondta, minden korábbi választást vasárnap tartottak, így a péntek délutáni iskolazárástól volt idő berendezni a szavazókörzeteket a tanintézetekben. A család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló referendum azonban kétnapos lesz, szombaton és vasárnap zajlik majd, és ha pénteken délutánig tanítás lesz az iskolákban, nem marad elég idő a referendumra való előkészületekre – állítja a kormány képviselője.

"Remélem, országos szinten is felvetik ezt a problémát, és pénteken felfüggesztik a tanítást az iskolákban, hogy mi már csütörtök délután tudjuk elkezdeni a tevékenységet" - fogalmazott a prefektus.

Ioan Mihaiu kérte a Bihar megyei tanfelügyelőségtől, elemezze az oktatás felfüggesztésére vonatkozó javaslat időszerűségét, hogy aztán terjesszék azt az oktatási miniszter elé. Alin Iuhas-Novac főtanfelügyelő szerint az intézkedést az is indokolná, hogy vannak olyan iskolák, amelyekben öt szavazókörzetet kell berendezni.

Kapcsolódók

Kimaradt?