Medvetámadás Csíkkarcfalván: kilövési engedélyt kérnek a minisztériumtól

A csíkkarcfalvi vadászegyesület kilövési engedélyt kér a környezetvédelmi minisztériumtól arra a medvére, amely szerdán emberre támadt, a támadás ugyanis nagyon közel történt a településhez.

Márton István, a Nimród vadászegyesület elnöke pénteken úgy nyilatkozott az Agerpresnek, hogy várják a medve által megsebesített férfi kórlapjának kiállítását, amelyet csatolniuk kell a környezetvédelmi tárcához benyújtandó kérvényhez.

A vadászegyesületi elnök arról is tájékoztatott, hogy a nagyvad Karcfalva határától 50– 100 méternyire, egy kukoricatábla mellett támadt rá a férfire. Később ugyanabban a tíz hektáros kukoricaültetvényben nyolc medvét fotóztak le, amelyek a beérett termés miatt merészkedtek a falu közelében lévő kukoricatáblába.

A kukorica begyűjtéséig vadászok és hegyimentők felügyelik a területet, hogy elejét vegyék egy újabb medvetámadásnak. Márton István reményét fejezte ki, hogy a termés betakarítása után visszatérnek az erdőbe a táplálékot kereső nagyvadak.

Mint arról beszámoltunk, a 47 éves karcfalvi férfi szerdán kerékpárral haladt el a falu határában lévő kukoricatábla mellett, amikor elmondása szerint három medve került útjába. Az egyik vadállat rátámadt, hátsó combján sebesítette meg. A férfi a csíkszeredai sürgősségi kórházba került.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?