Élvezze a meleget, amíg lehet, ekkor csap le Romániára a sarkköri hideg

Az elmúlt hetekben két olyan időjáráselőrejelzést is kiadtak a Severe Weather Europe szakemberei, amelyek beváltak, ezért joggal hihetjük azt, hogy a legújabb prognózisuk is tudományosan alátámasztott.

Sarkköri hideghullám csap le Európa egészére péntektől - figyelmeztetnek a Severe Weather Europe szakemberei. Szerintük a lehűlés két hullámban érkezik: az első pénteken, szombaton éri el térségünket, a másodiknak - sokkal erősebb - hétfőtől, keddtől érezhetjük hatását.

A meteorológusok napokra is lebontották az előrejelzést: eszerint az Atlanti-óceán felől érkező hideghullám pénteken éri el térségünket, és Skandinávia irányába tolja az elmúlt két hét alatt élvezett meleget. 

Vasárnap egy újabb atlanti hideghullám éri el Nyugat-Európát, ami „helyet csinál” az Északi-sarkkör felől betörő, még nagyobb hidegnek. Ez kedden éri el Romániát, tehát ekkorra kell előkészíteni a vastagabb kabátokat.

Mint korábban írtuk, a Severe Weather Europe szakemberei szeptember első három hetére különösen meleg vénasszonyok nyarát jeleztek elő, a hőmérséklet sok helyen akár tíz fokkal is a sokévi átlag fölé emelkedett.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?