Háromszéken kevesebb diák kezdi a tanévet, mint tavaly

Kovászna megyében 33 000 diáknak kezdődik hétfőn az iskola. Ők 309 tanintézményben kezdik az új tanévet, kettővel kevesebbe mint az elmúlt esztendőben, ugyanis a diákok számának csökkenése miatt iskolák szűntek meg.

Háromszéken 9 vidéki tanintézménynek nem sikerült megszerezni az egészségügyi működési engedélyét, mivel az épületben nincs folyóvíz. Emellett 56 tanintézménynek nincs tűzvédelmi engedélye.

Kiss Imre háromszéki főtanfelügyelő szerint idén jobban ígérkezik a tankönyvek helyzete, hiszen míg az elmúlt iskolai évben az ötödikes diákok tankönyv nélkül kezdtek, most az I. és VI. osztályos tanulók számára 104 tankönyvet sikerült beszerezni, ennek jelentős többsége a magyarul tanuló diákok számára készült.

Ígéretek ellenére nem sikerül új iskolaépületben kezdeni a tanévet a megye legmagasabb pontján fekvő Kommandón. Mint ismert a településen tavaly leégett az iskola, de a bürokrácia miatt még nem sikerült elkezdeni az új épület felhúzását. A közel száz kommandói diák a tűzvész által nem érintett épületszárnyban kezdődik a tanítás. Remények szerint a tél beállta előtt az új iskola alapját sikerül kiönteni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?