Több romániai iskola egészségügyi és tűzvédelmi engedély nélkül működik

Az ország tanintézményei 80 százalékának van meg a működéshez szükséges egészségügyi engedélye – közölte pénteken az Agerpres hírügynökséggel Ionel Florian Lixandru tanügyi államtitkár.

A tanügyminisztérium képviselője kifejtette, az iskolák fennmaradó 20 százaléka esetében már vagy folyamatban van az engedélyeztetés, vagy egyáltalán nem rendelkeznek egészségügyi engedéllyel, utóbbiak közül azonban sokat felvettek a Helyi Fejlesztések Országos Terve (PNDL) programjába, amelynek keretében megvalósulhatnak az engedélyeztetéshez szükséges munkálatok.

Lixandru arról is tájékoztatott, hogy az iskolaépületek 30 százaléka nem rendelkezik katasztrófavédelmi (tűzoltósági) engedéllyel.

„A tűzvédelmi engedélyek tekintetében az iskolaépületek 55 százaléka esetében nincs szükség ilyen engedélyre, a fennmaradó 45 százalékból 30 százalék nem rendelkezik az ISU által kibocsátott engedéllyel. A tanügyminisztérium az egészségügyi tárcával, valamint a vidékfejlesztési és közigazgatási minisztériummal közösen keresi a módot ezen iskolaépületek mielőbbi tűzvédelmi engedélyeztetésére” – tette hozzá az államtitkár.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?