Az erdélyi szülők várják a pénzt: ezt lehet tudni az idei oktatási támogatásról

A Szülőföldön magyarul program koordinátorának reményei szerint szeptember folyamán kiderül, hogy mikortól és milyen ütemezés szerint utalják az erdélyi magyar szülőknek és az egyetemistáknak az idei oktatási-nevelési támogatást.

Ady-Kovács-Ferenczi Noémit azért kerestük meg, mert az elmúlt napokban több olvasónk is érdeklődött a kifizetések időpontjáról. A programfelelős elmondta, az utalások elkezdése a budapesti Bethlen Gábor Alapítvány döntésén múlik.

„Mi elküldtük az ajánlásunkat a BGA-nak, de még nem kaptunk választ. Budapesten döntenek az utalások ütemezéséről” – magyarázta. Hozzátette, hogy reményei szerint még ebben a hónapban megkapják az értesítést Budapestről, és azonnal tájékoztatják majd róla az érintetteket.

Tavaly egyébként éppen egy éve, szeptember 6-én tájékoztatott az Szülőföldön magyarul program csíkszeredai irodája a kifizetések ütemezéséről. Az utalások az igénylők nevének ábécé-sorrendje szerint történnek. A múlt évben az A, C, D kezdőbetűsök számlájára érkezett meg elsőként a pénz, szeptember 22-én. Az egyetemisták november 17-én jutottak hozzá a támogatáshoz.

A 2017-2018-as tanévre kiírt pályázatra összesen 145 884 igénylés érkezett Erdélyből. Ebből 144 651 nevelési-oktatási és 1 233 hallgatói igénylés. Az oktatási-nevelési juttatás esetében 142 947-et javasoltak elfogadásra, 1 704-et pedig elutasítottak. A hallgatói támogatás esetében 1 220 kérést javasoltak elfogadásra, és 13-at utasítottak el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?