Kolozsvári egyetemista mentette meg egy férfi életét

Életmentő beavatkozást hajtott végre a Szilágy megyei Vöröskereszt egyik önkéntese Szilágysomlyón egy férfin, akinek leállt a szívverése és a légzése – írja az Agerpres. 

A Szilágy megyei Vöröskereszt Facebook-oldalán számolt be az esetről. A bejegyzés szerint egyik önkéntesük, Larisa Drăgan elsősegélyben részesített egy férfit, aki egy gyógyszertárban rosszul lett, leállt a szívverése és a légzése. 

Lorena Filip, a Szilágy megyei Vöröskereszt igazgatója az Agerpresnek elmondta, Larisa Drăgan Kolozsváron jár egyetemre, és egy katasztrófavédelmi csoportban végez önkéntes munkát.

A fiatal nő arról számolt be, hogy éppen gyógyszereket készült vásárolni a patikában, amikor csődület támadt egy földön fekvő férfi körül. „Észrevettem, hogy nincs pulzusa és nem lélegzik, ezért elkezdtem az újraélesztési manővereket a mentősök érkezéséig” – idézte fel Larisa Drăgan.

Lorena Filip hozzátette, az önkéntes által nyújtott elsősegélynek köszönhetően a férfit sikerült újraéleszteni, a továbbiakban pedig a mentőorvosok vették kezelésbe.

A Szilágy megyei Vöröskereszt keretében több mint 500 önkéntes tevékenykedik.

 

Kimaradt?