Kolozsváron tanuló magyar egyetemistáknak indít képzést a Mathias Corvinus Collegium

Kolozsvári Egyetemi Program néven indul ősszel a Mathias Corvinus Collegium (MCC) újabb, iskola mellett végezhető képzése a megyeszékhelyen. A programra a kolozsvári felsőoktatási intézmények alapképzésén az első évüket megkezdő diákok jelentkezhetnek szeptember 16-ig.

A képzés végén a hallgatók olyan lexikális és gyakorlati tudással rendelkeznek majd, amely kiemelkedő szakemberekké teszi őket saját szakterületükön – ígérik a szervezők. „Az MCC kolozsvári központjának kínálatában már évek óta megtalálható vezetőképző, valamint középiskolásoknak szóló programunk. A két program közötti tanulmányi időszak lefedésére azonban egyre nagyobb igény mutatkozott az utóbbi időben. Erre reagálva hoztuk létre a Kolozsvári Egyetemi Programot, amely az egyetemi alapképzés három éve alatt ingyenesen végezhető a felvételt nyert diákok számára” – mondta Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese.

A program elsődleges célja, hogy felkarolja a legkiválóbb egyetemistákat, és döntéseikért felelősséget vállaló, közösségükért tenni akaró, szakmailag kiemelkedő fiatalokat neveljen, akik vezetői tapasztalattal rendelkeznek és jól kommunikálnak idegen nyelveken. Az ingyenes képzés magyar nyelven zajlik az MCC kolozsvári központjában, a harmadik év végén pedig a program teljesítéséről MCC-s diplomát kapnak a diákok.

A sikeres felvételi vizsgát tett hallgatók az első évben különböző szakmai kurzusokon (Politikai filozófia; Közgazdaságtan; Vitakultúra és érveléstechnika; Idea Pitch; Jogi alapok; Research design; Retorika és prezentáció; Íráskészség-fejlesztés) bővíthetik tudásukat, míg a következő évben már az alábbi szakirányok közül választhatnak: Média és kommunikáció; Nemzetközi kapcsolatok és gazdaságtan; Erdélyi tanulmányok.

A neves és elismert oktatók előadásain, valamint az elméleti képzésen túl a diákoknak gyakorlati tapasztalatszerzésre is lehetőségük nyílik a mentorálással kísért projektmunkák keretében. Mindezek mellett a program a nyelvtanulás támogatására is figyelmet fordít: ingyenes román és angol nyelvkurzusokat indít, amelyek felkészítik a hallgatókat a sikeres, legalább B2-es szintű nyelvvizsga letételére, valamint a román nyelv helyes, társalgási szintű használatára. A szakmai fejlődés mellett a közösségépítésre is nagy hangsúly esik: motiváló közösség, inspiráló és támogató környezet, valamint élménydús közösségi programok is várják a diákokat.

Az MCC Magyarországon több mint húszéves tapasztalattal rendelkezik a tehetséggondozás terén, ma már a felső tagozattól a középiskolán át egészen az egyetemi mesterképzés befejezéséig nyújt lehetőséget a kiemelkedő képességű diákok fejlődésére. Az intézmény szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára ingyenesek. Az MCC Kolozsvári Egyetemi Programjáról, valamint a jelentkezési feltételekről bővebb információ az intézmény honlapján érhető el.

Kapcsolódók

Kimaradt?