Újabb három személy fertőződött meg a nyugat-nílusi vírussal

Egy nő és két férfi fertőzöttségét igazolták Szeben megyében, egy negyedik esetet vizsgálnak. A Szeben Megyei Közegészségügyi Igazgatóság közlése szerint a betegek állapota folyamatosan javult, ezért hazaengedték őket – írja a news.ro hírportál. 

Egy 75 éves férfi Polyánban, egy 50 éves férfi Rüszben és egy 47 éves nő pedig Veresmartban fertőzödött meg a nyugat-nílusi vírussal. Egy negyedik esetet vizsgálnak a megyeközpontban, az orvosok egy 66 éves férfi megbetegedésére gyanakodnak.

A Szeben Megyei Közegészségügyi Igazgatóság tájékoztatott: az esetek elszórtan jelentkeztek, nincs kapcsolat a fertőzések között.

Május 2-ától augusztus 22-éig a nyugat-nílusi vírus okozta 56 agyhártya- és agyvelőgyulladásos esetet jelentettek, és országszerte hatan haltak bele a betegségbe.

A vírus emberről emberre nem, kizárólag szúnyogcsípéssel terjed, és a központi idegrendszert támadja meg. A fertőzés a gyenge immunrendszerű személyekre lehet veszélyes.

Tünetei összetéveszthetők az influenza tüneteivel: a beteg magas lázra, erős fejfájásra, izomgyengeségre, hidegrázásra, fáradságérzetre, fényérzékenységre panaszkodik. A szakemberek azonban figyelmeztetnek: a fertőzöttek körülbelül 80 százaléka tünetmentes.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?