Tanszercsomaggal támogatják az előkészítősöket Háromszéken

Több mint 2 000 háromszéki előkészítő osztályos tanuló kap az első iskolai napon ajándék iskolatáskát és taneszközöket. A Kovászna megyei önkormányzat hatodik éve működteti az Iskolatáska programot, amelyre idén 130 ezer lejt különítettek el, egy tanszer és taneszköz csomag értéke pedig 57 lej.

A hamarosan kezdődő tanév első igazgatói értekezletén adják át a tanintézmények vezetőinek az Iskolatáska program keretében a 2 050 előkészítő osztályos tanulónak szánt csomagokat – számolt be Tamás Sándor tanácselnök. Az első iskolai napon a fiúk kék, a lányok pedig rózsaszín iskolatáskákat kapnak színes- és grafitceruzákkal, szendvicses dobozzal, üzenőfüzettel, valamint tolltartóval felszerelve.

Tamás Sándor emlékeztetett, hogy a programot hatodik éve bonyolítja le a háromszéki önkormányzat, és a visszajelzések szerint töretlen az akció sikere: nagy segítséget jelent a családoknak, hiszen a kereskedelemben ez a csomag sokkal többe kerül. Az Iskolatáska programmal a háromszéki közösségeket erősítik és arra szeretnék ösztönözni a szülőket, hogy írassák iskolába gyerekeiket.

„Nagyon hasznosnak tartom az Iskolatáska programot azért, mert így a nehéz sorsú gyermekek is kaphatnak minőségi tanfelszerelést. Jó érzés a kicsiknek is, hogy első nap az iskolából nem üres kézzel távoznak, nagy segítség a szülőknek, hogy 2-3 évig nem kell iskolatáskáról, tolltartóról gondoskodjanak. A szendvicses doboz pedig a legtöbb gyereket végigkíséri az elemi osztályokon” – mondta a Mikóújfaluban oktató Czirmai Brigitta.

(Címlapfotó: Henning János)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?