FRISSÍTVE – Kilőtték a csíkszeredai iskola udvarára tévedt medvét

Behatolt kedd reggel egy medve egy csíkszeredai ház, majd egy iskola udvarára. A csendőrség megpróbálja befogni a nagyvadat. FRISSÍTÉS: Az állatot a csíkszeredai Octavian Goga Főgimnázium udvarán kilőtték.

A Hargita megyei csendőrfelügyelőség tájékoztatása szerint a medve előbb egy csíkszeredai ház udvarára ment be, letörte a kerítést, majd elfutott, és behatolt az Octavian Goga Főgimnázium udvarára. 

A csendőrök biztosítják a környéket, elküldik a kíváncsiskodókat, hogy a lakosság ne legyen veszélyben, és megpróbálják befogni a medvét, amely még az iskola környékén tartózkodik - nyilatkozták a csendőrség illetékesei. 

A hatóságok szerint a medve nagyon nyugtalan, több kerítést is összetört. 

FRISSÍTÉS: Az állatot a csíkszeredai Octavian Goga Főgimnázium udvarán kilőtték.

A csendőrség közlése szerint a nagyvad reggel 6 óra körül tűnt fel a környéken, több közeli ház udvarába is betört, egy kecskét megölt.

„Az iskola udvarán találták meg. Előtte bement mindegyik környékbeli ház udvarára, elpusztított egy kecskét, elhozta az iskola udvarára és megette. Az állat közvetlen veszélyt jelentett az emberek életére” – mondta az Agerpresnek a város alpolgármestere, aki hozzátette: a hím barna medve kilövését jóváhagyta a környezetvédelmi minisztérium.

Kapcsolódók

Kimaradt?