Több mint 1,3 millióan lépték át a román államhatárt az ötnapos minivakációban

Hozzávetőlegesen 1 303 000 személy lépte át a román államhatárt az ötnapos vakáció alatt, a román-magyar határon levő átkelők voltak a legforgalmasabbak. 

A határrendészet vasárnapi közleménye értelmében augusztus 14-e és 18-a között 725 ezren hagyták el az országot, és 578 ezren jelentkeztek belépésre. Ezek az adatok hasonlóak a tavaly ilyenkor jegyzettekhez - mutat rá a közlemény.
A román-magyar határon levő közúti átkelőknél több mint 423 700, a repülőtéri átkelőknél mintegy 316 600, a román-bolgár államhatáron levő átkelőknél pedig 232 900 átkelést regisztráltak.

Naponta mintegy 4 000 határrendész teljesített szolgálatot az átkelőknél, amelyek teljes kapacitással üzemeltek annak érdekében, hogy a határátlépés minél gördülékenyebben történjen. 

Készülnek augusztus 20-ra

A román határrendészet közleménye ugyanakkor emlékeztet, hogy az augusztus 20-i nemzeti ünnep miatt hétfőn 23 óráig korlátozzák Magyarországon a 7,5 tonnánál nehezebb járművek forgalmát. A korlátozás ideje alatt a tehergépkocsiknak az erre a célra kialakított parkolóhelyeken kell várakozniuk. A korlátozás nem vonatkozik az élő állatokat és romlandó termékeket szállító teherautókra. 

A korlátozás feloldása után a határátkelők maximális kapacitással fognak működni, hogy elejét vegyék a torlódásnak - közölte még a határrendészet. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?