Tánczos Barna interpellálni készül az új KRESZ ügyében

Interpellációval fordul a belügyminiszterhez Tánczos Barna szenátor a KRESZ új változata ügyében. Az RMDSZ politikusa azt szeretné tisztázni, hogy B vagy C vagy CE kategóriájú hajtási jogosítványokkal vezethetők-e a traktorok, valamint a forgalomba be nem jegyzett mezőgazdasági gépek.kresz

„A közelmúltban életbe lépett a KRESZ új változata, mely többek között a robogókra, traktorokra nézve új szabályokat tartalmaz. Anélkül, hogy az új törvény bonyolult, összekuszált, cikkelyenkénti részleteibe belemennénk, egyértelműen megállapítható, hogy úgy a közúti forgalomba bejegyzett traktorok esetében, mint a kizárólag mezőgazdasági vagy erdészeti célra használt járművek esetében ahhoz, hogy ezeket közúton vezetni lehessen (községi, megyei és országúton) a járművezetőnek  B vagy C vagy CE kategóriájú hajtási jogosítvánnyal kell rendelkeznie” – fogalmaz interpellációjában a szenátor.

Ezt az értelmezést az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Igazgatósága is megerősítette. Tánczos a belügyminiszter válaszától azt várja, hogy egyértelműen tisztázza az új szabályokat.

Kimaradt?