FRISSÍTVE - Ittas mozdonyvezető okozta a balesetet Craiova közelében

Kisiklott vasárnap reggel egy biodízelt szállító tehervonat Craiova közelében, egy vasúti völgyhídon. Hat vagon felborult és lezuhant a völgyhídról – tájékoztatott a Dolj megyei katasztrófavédelem, amely szerint áldozatok nincsenek és a robbanásveszély is elhárult. FRISSÍTÉS: A mozdonyvezető ittas állapotban okozta a balesetet.

A Román Vasúttársaság (CFR) közleménye értelmében a Grup Feroviar Român (GFR) magán vasúttársaság tulajdonában levő szerelvény mozdonya siklott ki, a 23 vagonból hat felborult, és lezuhant a völgyhídról. Az egyik vagonból állítólag üzemanyag szivárog a patakba.

Emberi áldozatokat nem követelt a baleset.

Az incidens a 900-as fővonalon történt, amely összeköti Temesvárt Bukaresttel. A Román Vasúttársaság (CFR) közleménye értelmében a Malu Mare-i és a Banu Mărăcine-e állomás közötti szakaszon reggel 8 óra 20 perctől áll a vasúti a forgalom a baleset miatt, a Bukarestből Temesvárra tartó 1797-es Interregio járat a jiancai állomáson vesztegel.

A völgyhídon nem lett volna szabad közlekedni

Javítás alatt álló, lezárt pályaszakaszon siklott ki a biodízelt szállító tehervonat – közölte a Dolj megyei prefektus.

Dan Narcis Purcărescu azt mondta, a Craiova közelében levő völgyhídon, ahol a baleset történt, körülbelül egy hónapja dolgoznak. Állítása szerint egy 100 méteres szakaszon a munkálatok miatt felszedték a síneket az egyik vágányon, a mozdonyvezetőnek nem lett volna szabad azon haladnia – írja az Agerpres.

„Úgy tűik, figyelmen kívül hagyta a cârceai állomásról leadott jelzéseket. Neki automatikusan át kellett volna térnie a másik vágányra, de nem tért át. Nem tudom, mi történhetett. Tény, hogy haladt előre azon a szakaszon, amelyiken gyakorlatilag nem voltak sínek, és teljes hosszában beszakadt alatta a híd” – mondta a prefektus. Hozzátette, a mozdony nem zuhant be a szakadékba, ezért nem követelt emberi áldozatokat a baleset.

Valóban üzemanyag szivárog a patakba

Purcărescu megerősítette, hogy az egyik felborult vagonból üzemanyag szivárog a patakba, az illetékes hatóságok azonban már dolgoznak azon, hogy elejét vegyék a szennyezőanyag terjedésének. A vízügyi hatóság képviselői mellett a környezetvédelmi őrség és a munkaügyi felügyelőség munkatársai is a helyszínen tartózkodnak.

Amíg megvizsgálják, hogy a beomlott híd épen maradt felén levő vágányon biztonságban lehet-e közlekedni, elterelik a vasúti forgalmat – mondta még a prefektus.

FRISSÍTÉS: A mozdonyvezető ittas állapotban okozta a balesetet. A Dolj megyei rendőrség szóvivője közölte: a mozdonyvezető leheletében 0,72 mg/l légalkohol szintet mértek. A férfi ellen eljárás indul – írja a Mediafax.

Cikkünk frissül

Kimaradt?