Medvetámadás: ülésezik a Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Bizottsága

Rendkívüli ülést tart hétfőn Csíkszeredában a Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Bizottsága a Tusnádfürdőn vasárnap történt újabb medvetámadás miatt. Az ülésre meghívták Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi minisztert is.

A testület összehívását Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kérte a prefektustól. Mint ismert, egy anyamedve megtámadta a tusnádfürdi önkéntes tűzoltó-alakulat 28 éves tagját, aki a vasútállomás irányába haladt. Az áldozat segítségére siető 27 éves férfit ugyancsak megtámadta a medve. A két fiatalt a mentőszolgálat a csíkszeredai sürgősségi kórházba szállította, az utóbbi áldozatot műteni kell.

„Mivel idén nyáron már négy esetben is emberre támadt a medve Tusnádfürdőn, és emellett házakba is betör a lakosság körében egyre nagyobb a félelem és a jogos felháborodás, ez a helyzet tarthatatlan és azonnali beavatkozásra van szükség. Ezért is kértem Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi minisztert, hogy tiszteljen meg jelenlétével, hogy személyesen is meggyőződjön a székelyföldi helyzet súlyosságával” – nyilatkozta vasárnap Borboly Csaba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?