Kivizsgálás indult a szatmárnémeti kórházban egy 82 éves asszony halála miatt

Kivizsgálás indult a szatmárnémeti kórházban egy 82 éves asszony halála kapcsán. A kórház vezetősége az egészségügyi minisztérium feljelentése alapján állított fel vizsgálóbizottságot – közölte csütörtökön Constantin Demian, az intézmény szóvivője.

„A kórházmenedzser utasítására létrejött egy bizottság, amely tanulmányozni fogja a dokumentumokat, a beutalót, a boncolás eredményeit, szóba áll minden érintettel és levon egy következtetést” – nyilatkozta Demian.

A 82 éves asszonyt május 5-én Clostridium difficile fertőzéssel utalták kórházba, május 10-én kiadták, június 15-én ismét beutalták, de maghalt.

A Clostridium difficile álhártyás vastagbélgyulladás leggyakoribb okozója, és gyakran kórházi fertőzések következtében jelenik meg. A betegség sokszor az antibiotikumok túlhasználatának az eredménye, mert ezek a többi, a bélben meghonosodott, az emberi szervezetre ártalmatlan baktériumok kiirtásával alkalmat adhatnak ennek – az antibiotikumoknak ellenálló – veszélyes baktériumnak a sokszor halált okozó elterjedésére.

Kapcsolódók

Kimaradt?