Ifi asztalitenisz Eb: hazai éremeső Kolozsváron

A junior 1-es korosztályban párosversenyében négy bronzérmet nyert a román küldöttség a Kolozsváron rendezett ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokságon, ugyanis a Razvan Sipos/Dragos Oprea páros mellett Cristian Pletea és Tania Plaian orosz illetve francia partnere oldalán vesztette el a döntőbe jutásért vívott meccset.

Sokkal jobban sikerült az elődöntője az Andrei Tomica/Darius Movileanu duónak, amely 0-2-ről állt fel és győzte le francia ellenfelét. Ők a torna keddi, utolsó játéknapjának délutáni kadettdöntőjében Maciej Kubik/Ivor Ban páros ellen állnak asztalhoz az aranyéremért vívott csatában.

Az egyéni számokban elsőként a kadett lánycsapat legjobbja, Elena Zaharia biztosítította be, hogy legalább ezüstéremmel távozik Kolozsvárról: a konstancai lány Rebecca Muskantorral csatázott nagyot.

Zaharia végül 7 szettes meccsen diadalmaskodott és biztosította be, hogy a csapatversenyben megnyert aranyérem után legalább egy ezüstje is lesz egyéniben.

Ahhoz, hogy a medália fényesebben csillogjon azt az Elizabet Abraabiant kell legyőznie, akit a csapatverseny döntőjében is megvert.

A junior 1-es korosztály egyéni versenyében mind a lányoknál, mind pedig a fiúknál volt román érdekeltség az elődöntőkben. 

A hazai közönség kedvence, a kolozsvári születésű Rares Siposnak ugyancsak svéd ellenfél jutott, Truls Moregard, Tania Plaian pedig párosbeli csapattársával, az orosz Jekatyerina Zsironovával küzdött meg a döntőbe jutásért.

A maratoni hosszúságúra nyúlt két összecsapás a Szamos-parti csarnokban összegyűlt mintegy 1000 néző megosztott figyelmét élvezte, ekkorra már csak ezen a két asztalon folyt játék.

A bravúr végül csak Plaiannak sikerült, Sipos 4-2-re kikapott.

Kapcsolódók

Kimaradt?