Liga 2: végre hazai pályán is játszhat az UTA

Az újaradi Motorul-pálya és a nézőtér felújítása 80 százalékban elkészült, így esély van arra, hogy a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 2018–2019-es szezonjában Aradon rendezhesse a hazai meccseit a város zászlós csapata, az UTA.

Emlékezetes, hogy a legutóbbi két idényt világosi kényszer albérletben töltötték a piros-fehér mezes játékosok, mert igazi otthonuk, a Neuman Ferenc-stadion átépítése jelenleg is tart (s úgy néz ki, a sokadik határidőre, jövőre sem készül el), a számításba jöhető Motorul-pályát pedig kritikán aluli állapota miatt kellett felújítani (s az átadás „természetesen” késik).

Az aradi városháza közleménye szerint a nézőtérre már felszerelték a 3650 széket, illetve a pályavilágítást, amely azonban csak az estébe nyúló tréningek alkalmával használható, villanyfényes meccsek rendezéséhez nem.

A kivitelező ISCHIA Sport SRL már a játéktér műfüves birítását is teríti, és a cég képviselőinek ígérete szerint a hónap végéig be is fejezik. Augusztusban kerül sor a pálya hitelesítésére a szövetség által, így a klub- és városvezetés nagyon bízik abban, hogy az új szezonban nem kell a városon kívül játszania a csapatnak.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?