FRISSÍTVE - Ifi asztalitenisz Eb: csapatversenyben egy aranyat és két bronzot nyertek a románok

Románia bronzérmet nyert junior 1-es korosztályban (16-18 évesek) mind a lányok, mind pedig a fiúk versenyében a Kolozsváron rendezett ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokságon. FRISSÍTVE: a 13-15 éves korosztály női döntőjében a román lányok 3-2-re legyőzték az oroszokat.

A Szamos-parti multifunkcionális csarnokban rendezik meg július 15-24 között az ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokság küzdelmeit, ahol két korosztályban (junior 2 - 13-15 évesek és junior 1, 16-18 évesek) lépnek asztalhoz a kontinens legjobb pingpongozói.

A torna első napjai a csapatversenyekről szóltak, a selejtezők és csoportmérkőzések után csütörtökön került sor a döntőkre. 

Előbb a junior 1-esek bronzcsatáit rendezték meg, mindkét párbajban érdekelt volt Románia válogatottja. A bronzérem mellett további tétje is volt a Románia-Franciaország (lányok) és Románia- Németország (fiúk) mérkőzésnek, ugyanis a nyertes automatikusan kvalikációt neyrt (a döntő résztvevői mellett) a decemberi, Ausztráliában megrendezésre kerülő ifjúsági világbajnokságra.

Előbb a fiúk léptek asztalhoz, a Rares Sipos, Cristian Pletea, Dragos Oprea összetételű román csapat 3-1-re legyőzte Németországot, majd az Andreea Dragoman, Tania Plaian és Andreean Hudosan felállású lánycsapat 3-2-re győzött Franciaország ellen. 

Francia és román arany a kadettoknál

A junior 2-es, vagy más szóhasználattal a kadett korosztályban csütörtökön este rendezték meg a döntőket. A fiúknál a franciák röviden elintézték (3-0) a belgákat, a lányok mérkőzése sokkal több izgalmat tartogatott. Az román-orosz döntő első két egyéni mérkőzését a vendégek nyerték meg, de a román páros sikerével ismét felcsillant a hazaia arany reménye. A negyedik összecsapáson a román válogatott elsőszámú pingpongozója, Elena Zaharia nagy csatát vívott Elizabet Abraamiannal.

Az ötszettes mérkőzés végén a román lány örülhetett, így esélyt adott Luciana Camelia Mitrofannak arra, hogy a mindent eldöntő ötödik összecsapáson Arina Slautina ellen az aranyéremért harcoljon.

A kolozsvári közönség által frenetikusan biztatott román lány megnyerte az első két szettet, majd a harmadikban két meccslabdája is volt, de végül az orosz visszahozta csapatát.

A negyedik játszmában nem bízott semmit a véletlenre, Mitrovan 10-5-nél már első meccslabdáját értékesítette és ezzel Románia aranyérmet ünnepelhetett a 13-15 éves lányok csapatversenyében.

 

Kimaradt?