Ráküldték a rendőrséget az érmeit kiteregető Marian Drăgulescura

Egy óriási román zászlót terített ki az Ifjúsági és Sportminisztérium előtti járdán Marian Drăgulescu, amelyre elhelyezte a tornászkarrierje során megnyert érmeit és kupáit így próbálva nyomást gyakorolni Marius Urzică szövetségi edzőre, hogy nevezze a glasgow-i Európa-bajnokságra.

A szövetség azzal védekezik, hogy a 38 éves, a közelmúltban szívműtéten átesett Drăgulescu nem kapta meg a sportorvosok jóváhagyását, ezért nem köckáztatnának vele. Ezzel szemben a sportoló azt állítja, hogy makkegészséges és kész saját felelősségre is indulni a torna-Eb-n. 

„Mindaddig itt maradok, amíg kedvező választ nem kapok. Kötelességemnek érzem, hogy harcoljak azért a jogomért, hogy indulhassak az Európa-bajnokságon” – mondta a performanszrűl tudósító sajtó képviselőinek a nyolcszoros világ- és tízszeres európabajnok. Hozzátette: úgy érzi megalázták, hiszen a műtétje utáni negyedik nap óta elkezdte az edzéseket és teljesen felkészült a versenyre. 

A román tornasport korszakos alakját pár perccel később rendőrök igazoltatták és vezették be a szakminisztérium épületébe, ahol figyelmeztették, amennyiben nem hagy fel előre be nem jelentett tiltakozásával, akkor kénytelenek lesznek megbírságolni. 

Mint arról helyszíni tudósításban beszámoltunk, tavaly tavasszal a kolozsvári torna-eb-n Marian Drăgulescu két érmet is szerzett a román delegációnak, előbb talajon bajnok lett, majd ugrásban a dobogó második fokára állhatott fel. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?