2018-as foci-vb: a FIFA-elnök meghívta a döntőre a kimentett thaiföldi gyerekeket

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke meghívta az oroszországi világbajnokság jövő vasárnapi döntőjére azokat a thaiföldi gyermekfutballistákat, akik június 23-án egy barlangba rekedtek, és mentésük jelenleg is tart. 

Infantino a thaiföldi szövetségnek küldött nyílt levélben hívta meg a gyerekeket, az edzőjüket - aki szintén a barlangban rekedt -, valamint a hozzátartozókat. A FIFA elnöke bízik benne, hogy mindenkit sikerül kimenteni, és valamennyien tudják vállalni az utazást, amelynek minden költségét a nemzetközi szövetség állja.

A Guardian azt írja, az egyik orvos szerint a thaiföldi barlangban rekedt gyermekek és edzőjük nem tudnak elmenni a vasárnapi, moszkvai vb-döntőre. A doktor szerint legalább egy hétig orvosi felügyeletre és ellátásra van szükségük, így nem utazhatnak el Moszkvába.

A thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt 12 tagú ifjúsági futballcsapat első négy tagját vasárnap sikeresen kimentették.

Egészségi állapotukról egyelőre nem tudni részleteket.

A 11 és 16 év közötti gyerekekből, illetve 25 esztendős edzőjükből álló csoport június 23-a óta raboskodik a monszuneső miatt elárasztott barlang fogságában. A búvárok segítségével végrehajtandó, sok veszéllyel járó mentőakciót vasárnap kezdték meg 90 búvár - 50 külföldi és 40 thaiföldi - részvételével.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?