Ezüstérmet nyert Fejér-Konnert András a veterán asztalitenisz-vb-n

A székelyudvarhelyi születésű Fejér-Konnert András a dobogó második fokára állhatott fel a Las Vegasban megszervezett 19. asztalitenisz veterán-világbajnokság páros versenyében. 

Az esemény helyszínén, a las vegasi Convention Centerben, közel négyezer versenyző mérte össze tudását és erejét. A versenyzők között 40 év fölötti világ és Európa-bajnokok, valamint olimpikonok szálltak harcba.

Az egyéni versenyben Fejér-Konnert András a selejtezőben uruguayi ellenfelét 3-0-ra győzte le, majd a főtáblán dán, ír és amerikai pingpongozók hajtottak fejet előtte. Az elődöntőbe jutásért rendezett találkozón az egyéniben egyszer, párosban négyszeres világbajnok, egyéniben, csapatban és párosban összesen kilencszeres Európa-bajnok Jörgen Persson megálljt parancsolt a székely versenyzőnek: Fejér-Konnert 7-7-ig minden játszmában tartotta a lépést az 1966-ban született svéd sztár ellen, a 2012-ben visszavonult, hét olimpiát is megjárt Persson viszont jobban összepontosított, s végül 3-0-val jutott elődöntőbe.

A párosok versenyében Fejér-Konnert a magyarországi Varga Sándor oldalán indult és jutott el a döntőig, ahol ugyanaz a Jörgen Persson - párban Erik Lindh-hel - állta útját a legfényesebb érem felé. 

Kimaradt?