2018-as foci-vb: magabiztosan győzött Kolumbia, a lengyelek búcsúznak

Kolumbia magabiztosan, 3-0-ra győzte le a lengyel csapatot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának vasárnapi, második fordulójában, így eldőlt, hogy az európai válogatott már nem juthat be a nyolcaddöntőbe.

A 10. percre a dél-amerikai együttes egyértelmű mezőnyfölényt harcolt ki, de sok futással és lendületes teljesítménnyel hiába irányította a mérkőzést, a helyzeteit nem tudta befejezni. Az első félidő hajrájában aztán megérdemelten jutott vezetéshez a kolumbiai csapat a rendkívül passzív, az ellenfél kapujára semmilyen veszélyt nem jelentő lengyelekkel szemben, akiknek kulcsembere, a center Robert Lewandowski csak vergődött a védők között.

A második félidőben kijött a szorításból a lengyel együttes, de gólhelyzetig csak egyszer jutott - Lewandowski lövését védte Ospina -, miközben a kolumbiai védelem végig fegyelmezett maradt. A dél-amerikai csapat kontráiban viszont mindig több veszély volt, a felvonás közepén két ellentámadást góllal fejeztek be, így a hajrá előtt eldöntötték a mérkőzést.

H csoport, 2. forduló:
Kolumbia-Lengyelország 3-0 (1-0)
Kazany, 42 873 néző, v.: Cesar Arturo Ramos (mexikói)
gólszerzők: Mina (40.), Falcao (70.), Cuadrado (75.)
sárga lap: Bednarek (61.), Góralski (85.)
Kolumbia: David Ospina - Santiago Arias, Davinson Sanchez, Yerri Mina, Johan Mojica - Abel Aguilar (Mateus Uribe, 32.), Wilmar Barrios - Juan Cuadrado, Juan Quintero (Jefferson Lerma, 73.), James Rodríguez - Radamel Falcao (Carlos Bacca, 78.)
Lengyelország: Wojciech Szczesny - Lukasz Piszczek, Jan Bednarek, Michal Pazdan (Kamil Glik, 80.) - Bartosz Bereszynski (Lukasz Teodorczyk, 72.), Grzegorz Krychowiak, Jacek Góralski - Piotr Zielinski, Maciej Rybus, Dawid Kownacki (Kamil Grosicki, 57.) - Robert Lewandowski

A csoport állása:

  1. Japán          2  1  1  -  4-3  4 pont
  2. Szenegál       2  1  1  -  4-3  4
  3. Kolumbia       2  1  -  1  4-2  3
  4. Lengyelország  2  -  -  2  1-5  0 - kiesett

A csoport további programja:

3. forduló:

  • június 28., csütörtök: Szenegál-Kolumbia, Szamara 17.00
  • június 28., csütörtök: Japán-Lengyelország, Volgográd 17.00

Korábbi eredmények:

1. forduló:

  • Szenegál-Lengyelország 2-1 (1-0)
  • Japán-Kolumbia 2-1 (1-1)

Kapcsolódók

Kimaradt?