2018-as foci-vb: könnyed horvát siker Nigéria felett

A horvát válogatott 2-0-ra legyőzte Nigériát szombaton a D csoport első fordulójának kalinyingrádi mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

A horvátok kezdték lendületesebben a mérkőzést, elsősorban távoli lövésekkel veszélyeztettek, de Perisic és Kramaric bombája is centikkel elkerülte a kaput. Húsz perc után kiegyenlítettebbé vált a játék, már az afrikai csapat is eljutott a rivális kapujához, mégis éppen ebben a periódusban került előnybe az esélyesebb horvát gárda.

Igaz, igencsak szerencsés találattal, mert Mandzukic fejese Etebóról pattant a kapuba. A gól alaposan visszavetette a nigériai együttest, amely a középpályán teljesen alulmaradt a rivális világsztárjaival szemben, így a félpályát is alig tudta átlépni a szünetig hátralévő időben.

Nigéria sokkal elszántabban kezdte a második játékrészt az egyenlítés érdekében, de a horvát védelem szervezettnek bizonyult és biztosan hatástalanította az ellenfél akcióit. Az afrikaiak lendülete hamar alábbhagyott, a kiegyenlített mezőnyjáték pedig a horvátoknak kedvezett, mert kedvükre járatták a labdát hátul vagy a középpályán, s ritkán egy-két gyors passzal próbáltak csak zavart okozni.

Ráadásul még az utolsó negyedóra kezdete előtt különösebb megerőltetés nélkül sikerült megduplázniuk az előnyüket is 11-esből, ezzel eldőlt a három pont sorsa.

D csoport, 1. forduló:
Horvátország-Nigéria 2-0 (1-0)
Kalinyingrád, 31 136 néző, v.: Sandro Ricci (brazil)
gólszerzők: Etebo (32., öngól), Modric (71., 11-esből)
sárga lap: Rakitic (30.), Brozovic (89.), illetve Ekong (70.)
Horvátország: Danijel Subasic - Sime Vrsaljko, Domagoj Vida, Dejan Lovren, Ivan Strinic - Ivan Rakitic, Luka Modric - Ante Rebic (Mateo Kovacic, 78.), Andrej Kramaric (Marcelo Brozovic, 60.), Ivan Perisic - Mario Mandzukic (Marko Pjaca, 86.)
Nigéria: Francis Uzoho - Abdullahi Shehu, William Ekong, Leon Balogun, Brian Idowu - Onyinye Ndidi, Oghenekaro Etebo - Alex Iwobi (Ahmed Musa, 62.), John Obi Mikel (Simeon Nwankwo, 88.), Victor Moses - Odion Ighalo (Kelechi Iheanacho, 72.)

A csoport további programja:

2. forduló:

  • június 21., csütörtök: Argentína-Horvátország, Nyizsnyij Novgorod 21.00
  • június 22., péntek: Nigéria-Izland, Volgográd 18.00

3. forduló:

  • június 26., kedd: Izland-Horvátország, Rosztov 21.00
  • június 26., kedd: Nigéria-Argentína, Szentpétervár 21.00

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?