2018-as foci-vb: hajrában talált góllal verték az uruk a fáraókat

Az uruguayi válogatott a 89. percben esett góllal nyert pénteken Egyiptom ellen Jekatyerinburgban, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság A csoportjának 1. fordulójában.

A négyes másik meccsén, csütörtökön a házigazda oroszok 5-0-ra verték a szaúdiakat.

Erősen foghíjas lelátók előtt kezdődött a mérkőzés a különleges kialakítású, két oldalán nyitott jekatyarinburgi Központi Stadionban. Az egyiptomiak legnagyobb sztárja, a májusi Bajnokok Ligája-döntőben vállsérülést szenvedett Mohamed Szalah csak a kispadon kapott helyet.

Az első félidő első fele többnyire mezőnyjátékot hozott, némi uruguayi labdabirtoklási fölénnyel. Ezután fokozatosan átvette az irányítást a dél-amerikai csapat, de a szervezetten védekező egyiptomiak mellett helyzetekig nem igazán jutott el. A legnagyobb lehetőség - egy szöglet után - Suárez előtt adódott, de ő közvetlen közelről az oldalhálóba lőtt. Elvétve az afrikai csapat is eljutott az ellenfél kapujáig, de valódi veszélyt nem jelentett.

A második játékrész egy nagy Suárez-helyzettel indult, El-Senavj azonban lábbal hárított. A folytatásban állandósult az uruguayiak labdabirtoklási fölénye, az ellenfél leginkább kontrákkal próbálkozott, de a pontatlan passzok miatt igazi gólszerzési lehetőség egyik oldalon sem volt. A hajrához közeledve Suárez ismét betalálhatott volna, ziccerben lépett ki, de az egyiptomi hálóőr leszedte a lábáról a labdát, mint ahogy pár perccel később Cavani remek lövését is hárította. Utóbbi szabadrúgásból kapufát is lőtt, majd Giménez fejesével szemben már El-Senavj is tehetetlennek bizonyult, így végül góllá érett a dél-amerikaiak fölénye.

 

FIFA World Cup (@fifaworldcup) által megosztott bejegyzés,

A csoport, 1. forduló:
Uruguay-Egyiptom 1-0 (0-0)
Jekatyerinburg, Központi Stadion, 27 ezer néző, v.: Björn Kuipers (holland)
    gólszerző: Giménez (89.) 
    sárga lap: Hegazi (96.)
Uruguay: Fernando Muslera - Guillermo Varela, José María Giménez, Diego Godin, Martin Caceres - Nahitan Nandez (Carlos Sánchez, 58.), Matías Vecino (Lucas Torreira, 87.), Rodrigo Bentancur, Giorgian de Arrascaeta (Cristian Rodríguez, 59.) - Luis Suárez, Edinson Cavani
Egyiptom: Mohamed El-Senavj - Ahmed Faszj, Ali Gabr, Ahmed Hegazi, Mohamed Abdel-Safj - Tarek Hamed (Szam Morszj, 50.), Mohamed Elneny - Amr Varda (Ramadan Sobhi, 82.), Abdallah Szaid, Mahmud Hasszan Trezeguet - Marvan Mohszen (Kahraba, 63.)

    A csoport további programja:

    2. forduló

  • június 19., kedd: Oroszország-Egyiptom, Szentpétervár 21.00
  • június 20., szerda: Uruguay - Szaúd-Arábia, Rosztov 18.00

    3. forduló:

  • június 25., hétfő: Uruguay-Oroszország, Szamara 17.00
  • június 25., hétfő: Szaúd-Arábia - Egyiptom, Volgográd 17.00

Kapcsolódók

Kimaradt?