Férfi kosár: Bukarestben lett bajnok a Nagyváradi CSM

Egy év szünet után ismét elhódította a bajnoki címet a Nagyváradi CSM, amely a férfi kosárlabda bajnoki döntő negyedik mérkőzését is megnyerte a fővárosban a Steaua CSM Eximbank ellen és ezzel 3-1-re diadalmaskodott. 

​Az idei finálé nem szűkölködött fordulatokban, a pályaelőnnyel rendelkező CSM az első megnyert nagyváradi mérkőzés után kikapott a másodikon és a csapatok úgy utaztak 1-1-es állásnál a fővárosba, hogy a Steaua két hazai sikerrel akár saját közönsége előtt emelheti magasba a trófeát. Ehhez képest a vasárnapi harmadik összecsapáson Cristian Achim tanítványai lemosták a pályáról a „bakákat”, így ezzel bebiztosították maguknak az ötödik, mindent eldöntő váradi mérkőzést. Kedden este aztán ezt is überelni tudták azzal, hogy a második kiegyensúlyozott bukaresti meccs utolsó negyedében elléptek a házigazdától és a büntetőzésnél nem renegett meg a Kris Richard-Martin Zeno páros keze. 

Férfi kosárlabda, bajnoki döntő
Nagyváradi CSM– Bukaresti Steaua 70-75
Nagyváradi CSM– Bukaresti Steaua 86-73
Bukaresti Steaua–Nagyváradi CSM 70-94
Bukaresti Steaua–Nagyváradi CSM 89-92

Ezzel a sikerével a Nagyváradi CS? elhódította fennállása második bajnoki címét. A dobogó második fokára - akárcsak tavaly - a Bukaresti Steaua állhatott fel, míg a a tavalyi bajnok Kolozsvári U-BT-nek idén meg kellett elégednie a bronzéremmel.

A bukaresti mérkőzést több százan nézték a nagyváradi Szent László téren, ahol a mérkőzés végén valóságos fieszta alakult ki.

A csapat szerdán este ugyanott mutatja be a fővárosban elhódított serleget.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?