Férfi kosár: elvette a Steaua a Nagyváradi CSM pályaelőnyét

Elvesztette a férfi kosárlabda bajnoki döntő második mérkőzését a Nagyváradi CSM és ezzel odalett a pályaelőnye is a Cristian Achim vezette gárdának a Bukaresti Steaua CSM Eximbankkal szemben.

Villámrajtott vett a Kőrös-parti együttes a Steaua elleni döntő második összecsapásán, az első tíz perc után a Vaidas Kariniauskas és Kris Richard vezette piros-fehérek 29-12-re vezettek. A második negyed sokkal jobban sikerült a fővárosiak számára, akik Jonte Flowers irányításával üldözőbe vették a házigazdákat, így nagyszünetkor már csak négy pont választotta el a feleket (44-40).

A harmadik negyed elején ismét nekilendült a CSM, ám egy hosszabb kosárszegény időszakot kihasználva a Steauának sikerült közel maradnia. Az utolsó játékrészben már 10 ponttal is vezettek a házigazdák (65-51), amikor látványosan feljavuló védekező- és támadójátékának köszönhetően a Steaua fokozatosan csükkentette a hátrányt, majd a vezetést is átvette. Ezt pedig a végjátékban takitikusan meg tudta őrizni és 70-75-es győzelmével kiegyenlítette a párharcot.

Eredmény
Nagyváradi CSM–Bukaresti Steaua CSM 70-75, a párharc állása 1-1

A bronzcsata harmadik, mindent eldöntő összecsapását szombaton délután 6 órakor rendezik a Szamos-parti multifunkcionális csarnokban, ahol a Kolozsvári U-BT a Nagyszebeni CSU-t látja vendégül. Az első két mérkőzésen a hazai csapatok értékesíteni tudták pályaelőnyüket, az állás 1-1. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?