CONIFA-vb: a székelyeket legyúró Kárpátalja döntőzhet

4-2-re kikapott az előzetesen esélyesebbnek vélt székely labdarúgó-válogatott Kárpátalja együttesétől a Londonban zajló CONIFA-világbajnokság elődöntőjében, így szombaton csak a bronzéremért léphet pályára Padánia ellen. A fináléban Kárpátalja Észak-Ciprus ellen képviseli a magyar színeket.

A Székelyföld-Kárpátalja összecsapás előtt természetesen elhangzott a magyar és a székely himnusz is, mindkettőt legalább kétszáz szurkoló énekelte együtt.

A találkozó elején a székelyek rohamoztak, ebben az időszakban Kárpátalja főleg a kemény védekezésre koncentrált. 20 perc után egyenlítődött ki a játék, ekkor vezettek először veszélyesebb támadást az „északiak”. Az első gól a 36. percben született meg:  a kárpátaljai Toma György becselezte magát a székely tizenhatosba majd 7 méterről ellőtte a labdát Nagy mellett. Alig perccel később Fülöp István lábában volt az egyenlítés, amikor klubbeli csapattársa Fejér Béla buktatta. A büntetőt a sértett fél végezte el, de Fejér bravúros védéssel hárított.

A szünet után Toma újabb góljával növelte előnyét Kárpátalja, a Cigánd SE játékosának találatához nagyon kellett Nagy bénázása is, aki a távoli lövést bevédte a saját kapujába. 

A 73. percben ismét Fülöp István a főszereplő. A Sepsi OSK csatára saját tizenhatosában szerel becsúszással, amit a játékvezető szabálytalannak ítél meg, és a tizenegyes pontra mutat. A büntetőt Gyürki Gergely bevágja és Kárpátalja már 3-0-ra vezet.

Az elúszni tűnő döntő felszabadulttá tette a székelyek játékát, akik két perc alatt tették ismét szorossá az állást: a 79. percben Benkő-Bíró, két perccel később Bajkó mattolta Fejért. 

Az utolsó tíz perc pokoli izgalmakat tartogatott, a székely fiúk eszeveszettül hajtottak, a kárpátaljaiak pedig szemtelenül húzták az időt. Több gólszerzési lehetősége is volt Ilyés Róbert csapatának, ám gól a másik kapunál esett, egy ellentámadás végén Peres Csaba eldöntötte a meccset.

A mérkőzés Kárpátalja 4-2-es győzelmével ért véget, amely szombaton eset 20 órától Észak-Ciprus ellen játszhat a trófeáért. A 17 órakor kezdődő kisdöntőben Székelyföld megkapja a visszavágás lehetőségét az ellen a Padánia ellen, amely a csoportkörben 3-1-re legyőzte. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?