Elbúcsúzott a Kolozsvári CFR-től Dan Petrescu

Alig két héttel negyedik bajnoki címe elhódítása után új edző után kell néznie a Kolozsvári CFR-nek, ugyanis a pénzes szerződéssel Kínába csábított Dan Petrescu egy szezon után otthagyta a vasutasokat.

A fellegvári Constantin Radulescu stadion konferenciatermében csütörtökön délutánra összehívott sajtótájékoztatón - az előzetes elvárások ellenére - nem új edzőjét mutatta be a Kolozsvári CFR, hanem régi edzőjének adta meg a lehetőséget, hogy elbúcsúzzon.

"Örülök, hogy megkaptam a lehetőséget a klubtól, hogy elmagyarázzam a távozásom okát. mert így elkerülhető az a sok spekuláció, amit a sajtóban hallottam. Olyan ajánlatot kaptam, amit egyszerűen nem lehetett visszautasítani" - kezdte sajtótájékoztatóját Dan Petrescu. Hozzátette: az ajánlat olyan szintű, hogy ezzel a világ legjobban fizetett 10 edzője közé emeli. 

Dan Petrescu eztán egyenként megköszönte a stábnak és a játékosoknak a befektetett munkát. 

A leköszönő edző azzal magyarázza a CFR sikerének titkát, hogy a nyugalom volt a klubnál, hagyták dolgozni, soha nem szóltak bele a munkájába. "Több tiszteletet érdemelnék az úgynevezett szakemberektől, az Unirea Urziceni-nyel bajnok lettem, a Marosvásárhelyi ASA-val megnyertem a szuperkupát, itt pedig bajnok lettem" - fakadt ki Dan Petrescu.

Másfél éves szerződést írt alá a Kujcsou Hengfenggel, azzal a csapattal amely jelenleg a kínai első osztály utolsó helyén áll 4 ponttal. "Nagyon jó szerződést ajánlottak abban az esetben is, ha kiesünk a második osztályba, ha pedig benn maradunk akkor egyszerűen gigantikus szerződésről beszélünk" - magyarázta Petrescu.  Hozzátette: ilyen ajánlatát életében nem fog még egyszer kapni. Újságírói kérdésre megerősítette, amennyiben benn maradnak, akkor a gázsija Jose Mourinho és Josep Guardiola szintjét is elérheti.

Két játékost szeretne magával vinni Kínában a Kolzosvári CFR-től, Kevin Bolit és Cristian Deacot, viszont ehhez az is szükséges, hogy a már ott levő külföldiek közül két játékos távozzon a Kujcsoutól, mert ott csak 6 külföldi lehet a keretben. "Tudtommal a csapat költségvetésének nincs felső határa" - tette hozzá.

A CFR esélyeit latolgatva, Petrescu szerint csodának kell történnie ahhoz, hogy a vasutasok bejussanak a Bajnokok Ligájába, viszont az Európa-ligába komoly esélyekkel indul. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?